Alexandru Tănase: Anexarea Basarabiei a fost NECONSTITUȚIONALĂ!

y36yu765u

Alexandru Tănase cu siguranță va intra în cărțile de istorie. După ce a oferit moldovenilor dreptul de ași alege Președintele țării prin vot direct, acesta vrea să le întoarcă moldovenilor și pămînturile strămoșești.

Astfel, Curtea Constituțională a examinat minuțios Tratatul ruso-turc încheiat la București în 1812, care prevedea ca Basarabia să fie cedată Imperiului Rus. Curtea a decis că tratatul de pace dintre ruși și turci nu avea cum să stipuleze cedarea teritoriului dintre Prut și Nistru de către turci deoarece acesta nu aparținea Imperiului Otoman. În consecintă, Ucraina de azi are la dispoziție 365 de zile să elibereze raioanele din sudul Basarabiei istorice care vor redeveni parte componentă a Republicii Moldova.

În primul rînd se vor recăpăta cetățile istorice a lui Ștefan cel Mare: Chilia și Cetatea Alba. Deci vom avea ieșire la Marea Neagra! De asemenea Ucraina va trebui să ne cedeze în același timp tot teritoriul cuprins între Prut și Nistru de la nord pina la munții Carpati, inclusiv orașul Cernăuți. Mai mult, Rusia și Turcia sunt obligate să ne achite despăgubiri cîte 10 miliarde de euro fiecare.

Hotărîrea Curţii este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Reclame