Exlcusiv! Dorin Chirtoacă face METROU în Chișinău!

metrou chisinauAm aflat de ce în Chișinău nu se repară bd. Ștefan cel Mare și Sfînt și de ce durează atît de mult „repararea” bd. Negruzzi, dar și de ce nu sunt înlocuite microbusele (marshutșile) cu autobuse moderne. Dorin Chirtoacă face METROU!

„Am decis să fac metrou pentru chișinăuieni. Va fi unul mai micuț, dar destul de comod. Ideea mi-a venit cînd inspectam șantierul de pe bd. Negruzzi. Am dat indicații ca toate lucrările începute acolo să fie transformate în lucrări pentru o linie de metrou. De asemenea pasajele subternare descoperite recent, pot fi un pic reparate și unite cu noile construcții subterane. Trecerile de pietoni subterane vor fi adîncite după necesități și transformate în stații de metrou. Nu reparăm acum bd. Ștefan cel Mare pentru că oricum va trebui să fie distrus parțial în timpul construcției metroului. De exemplu în PMAN vom face la fel o stație de metrou, una mare, iar asta înseamnă că rezolvăm și problema corturilor instalate acolo ilegal. Ne propunem ca să unim linia de metrou cu subteranele Mileștii Mici și Cricova. Așa ne vom extinde și în suburbii dar vom avea de săpat mai puțin. Am calculat cu unchiul Mihai totul. Pînă în 2018 cînd vom face Marea Unire, Chișinăul va avea metrou.”, a scris Dorin Chirtoacă pe o pagină de socializare.

cms-image-000000762

Schema metroului din Chișinău

Redacția noastră amintește că Chirtoacă a dat indicații ca să fie făcut un studiu de fezabilitate pentru un astfel de proiect încă din anul 2012. Costul proiectului se ridică la 12,3 miliarde de euro. Banii provin din taxele adunate de la gheretele care au împînzit orașul și panourile publicitare.

Reclame

3 comentarii

Scrie un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s