Mitropolitul Vladimir: În acest an Paștele se amînă cu o săptămînă!

try3457u746

Un anunț fără precedent a fost făcut de conducerea Bisericii din Republica Moldova!

Șeful Mitropoliei a convocat duminica trecută Sinodul Ecumenic la care au participat toți episcopii din țară. Întîlnirea s-a desfașurat la Chișinău și s-a discutat în special despre condițiile de organizare a sărbătorii Învierii Domnului din acest an.

Mitropolitul Vladimir ne-a declarat următoarele: „Preiubitori frați întru Hristos, noi împreună cu cei mai de seamă preoți din țară am încercat să aflăm cum va fi vremea pe 1 mai, data cînd trebuie să prăznuim cea mai mare sărbătoare a creștinătății – Paștele. De aceea am apelat la meteorologi ca să vedem ce prezic ei? Din pacate în prima zi a lunii mai timpul va fi ploios și va bate vîntul puternic! De aceea Mitropolia a luat hotărîrea ca să sărbătorim Paștele cu o săptămîna mai tîrziu, adică pe 7 mai cînd va fi vreme bună. Așa să ne ajute Cel de Sus!”

#MoldovanDream a contactat Serviciul Hidrometeorologic de Stat și întradevar ni s-a confirmat că pe 1 mai va fi vreme urîtă, în schimb 7 mai 2016 va fi o zi cu soare. Deci ne vom putea bucura de timpul liber la un frigărui în natură.

Reclame