În Chișinău va apărea un nou tip de transport public: bărcile cu motor!

ghrw

După ploița de azi, primarului general Dorin Chirtoacă ia venit o idee genială. Vrea ca pînă în toamnă Chișinăul să fie dotat cu un nou tip de transport public… pe apă! Da, ați citit bine. Foarte curînd în oraș vor apărea noi canale cu apă pe care vor circula bărcile cu motor. Acestea vor avea capacitatea de 18 locuri.

„Rîul Bîc va fi baza viitoarelor canale cu apă. Ne propunem să facem 10 canale care să lege toate sectoarele capitalei. Sunt străzi care pe timp de ploaie se inundă și devin impracticabile. Deci cînd va ploua pe ele vor circula bărcile cu motor, iar pe timp frumos mașinile. După metrou și rutierele decapotabile venim cu acest mega-proiect! Sunt convins că putem tranforma Chișinăul într-o Veneție a vestului European”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative ce a avut loc astăzi la Primărie.

Părerile oamenilor sunt totuși împărțite. Unii susțin ideea, alții sunt sceptici. Socialiștii din CMC au declarat că vor protesta și vor distruge canelele cu apă pe motiv că acestea nu au primit aprobarea Consiliului Municipal Chișinău.

„Să decidă oamenii prin referendum. Vor străzi sau canale cu apă? Vor transport public pe uscat sau pe apă? Și așa e haos în Chișinău, aceste bărci vor crea doar ambuteiaje”, a declarat socialistul Ion Ceban.

Reclame