Au răsunat sirenele din întreaga țară: VLAD FILAT A EVADAT!

FR23

Alertă în toată țara! S-au pornit sirenele. Vlad Filat a evadat din închisoare, după ce ieri procurorii au cerut ca acesta să facă 19 ani de pușcărie. Informația a fost confirmată de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP).

La moment nu se știe în ce direcție a fugit Filat. Tot ce se cunoaște este că pe la ora 13:50, lîngă penetenciarul numărul 13 a fost văzut un Mercedes GLC 250 de culoare albă cu numărul LLA 958. La volanul mașinii era o femeie, după cum au declarat martorii oculari. Exact în acel timp, Filat avea ora de plimbare. Un moment de neatenție din partea gardienilor a fost suficient ca acesta să sară peste zidul închisorii. Lîngă zid era parcat și mercedesul alb.

„Fix ca în chino. Se oprește mărsădăsul, o cucoană îmbracată în pantaloni de chele iese afară cu aftomatul. Filat s-o suit repede pe ușa din spate care era deschisă. O pornit din loc și gata, duti amu și-i cată”, a declarat pentru ProTV martorul ocular.

DIP a pornit în căutarea fugarilor. Dacă va fi găsit, Filat riscă să mai facă 10 ani de închisoare pentru evadare, iar complicele său 5 ani de închisoare. Cetățenii sunt rugați să fie precauți și să alerteze Poliția.

Reclame