Dreptate ISTORICĂ! Moldoveanul Alex Magala a adus sabia lui Ștefan cel Mare în Moldova

gtbwrss.jpg

După mai bine de 500 ani de la trecerea în neființă a marelui Domnitor moldovean, Ștefan cel Mare și Sfînt, urmașii lui au obținut încă o strălucită victorie asupra turcilor!

Curajosul moldovean, Alex Magala, căruia i se mai spune „înghițitorul de săbii”, a fost recent în Turcia la un concurs de talente. Acesta a fost doar pretextul de a se afla în țara respectivă. Adevăratul lui scop a fost să aducă Sabia lui Ștefan cel Mare înapoi acasă, în Moldova. Așa cum este firesc.

„Mereu am simțit că am pe această lume o misiune. Nu întîmplător este talentul meu de înghițit săbii. Am fost la turci în muzeul unde țin sabia marelui nostru Domnitor. Am înghițit-o ca să pot trece prin filtrele aeroportului turcesc și am adus-o acasă. Am reparat greșeala istorică. Sper că Ștefan cel Mare de acolo de sus este mulțumit”, a declarat Alexandru la sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Gestul l-a impresionat pînă și pe Președintele țării Nicolae Timofti, care a zîmbit și l-a decorat pe Alexandru cu ordinul Ștefan cel Mare și Sfînt pentru curaj și devotament.

Reclame