Moldovenii vor să mai fie furate cîteva miliarde. 9 ani nu-i așa mult!

t5u

Fostul Prim-ministru Vlad Filat a primit astăzi pedeapsa. Pentru că a furat miliardul Filat a primit tocmai 9 ani de pușcărie. Asta în timp ce pentru furtul dintr-o alimentară din satul Mîndrești, se dau 5 ani de închisoare.

„Recunosc, pînă acum mă ocupam cu furturile mărunte. Pentru un lisapet de pe care am luat 1850 lei am luat 2 ani de închisoare. Văd că Filea o furat miliardul și o primit numai 9 ani. Mai bine totuși de furat ceva mai crupna, se merită”, a spus Vasile Arestatu din Cojușna.

Un alt trecător a spus supărat: „Credeam că Plaha îi om serios. 9 ani îi hui#ea!”

„Noi cu cumătrii am hotărît să mergem la Chișnău să furăm din bănci. Nouă nu ne trebuie ca și lui Filat un miliard. Cîte 100 000 de nas ajiunge. Dacă Filea pentru 1 miliard o luat 9 ani, pentru 100 000 o să iasă vreo 2 ani. Destul de normal. La stroică nu faci banii iștea”, a mai adăugat Mihai Curgol de la Bălți.

Amintim că Vlad Filat a fost condamnat azi la 9 ani de închisoare pentru furtul miliardului. Atît procurorii cît și oamenii de rînd se arată foarte nemulțumiți de această pedeapsă care spun ei este prea blîndă pentru Filat.

Reclame