Republica Moldova primește 2 Km de Dunăre cadou! Evenimentul va avea loc mîine de Ziua Dunării

gfvs.jpg

Mîine va fi marcată Ziua Dunării. Toate țările care au ieșire la acest fluviu sărbătoresc. Și Moldova are 800 de metri motiv pentru care la fel va sărbători. Pentru că e sărbătoare și pentru că avem doar 800 metri la Giurgiulești, România și Ucraina ne pregătesc un cadou – 2 km de Dunăre!

Astfel în total, Republica Moldova va avea 2,8 km de Dunăre, motiv pentru care va putea mări portul Giurgiulești și face din el și un port de transportat pasageri, nu doar mărfuri.

„Sunt profund recunoscător României și Ucrainei pentru acest cadou. Avem planuri mari pentru Giurgiulești, iar acum le vom putea realiza. Vara viitoare moldovenii vor putea călători la Grecia, Turcia sau la Italia pe apă. Guvernul deja va achiziționa un vas de croazieră și mai multe vase marfare. Tot prin Giurgiulești vom aduce gaz lichifiat din Libia, deci nu vom mai fi dependenți 100% de Gazprom”, a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

„Ne-am înțeles cu Ucraina să dăm la moldoveni cîte 1 km de Dunăre din conturile noastre. Noi avem mult, ei aproape deloc. Nu e corect. E un gest frățesc. În plus, Ștefan cel Mare a luptat cînva pentru aceste pămînturi”, a declarat partea română prezentă la eveniment.

Ziua Dunării este sărbătorită anual pe data de 29 iunie. Prin ieșirea la Dunăre, Moldova are ieșire la Marea Neagră, lucru important pentru economia țării. Sincere mulțumiri poporului român și celui ucrainean!

Reclame