Consiliul raional Orhei amenință cu ieșirea din componența Republicii Moldova!

t2q3.jpg

Un nou focar separatist în Republica Moldova. De data aceasta, consilierii din Orhei, au adoptat o hotărîre prin care amenință autoritățile centrale cu ieșirea din componența țării dacă în decurs de 72 de ore nu va fi eliberat Ilan Shor.

„În conformitate cu declarația universală a drepturilor omului și dreptul popoarelor de a fi suverane, noi, aleșii locali ai raionului Orhei votați legal de oamenii din Orhei, cerem ca în decurs de 72 de ore să fie eliberat cetățeanul moldo-evreu, Ilan Shor, tot el, Primar și Lider Suprem iubit al Orheiului. În caz contrar, ne asumăm responsabilitate în conformitate cu toate legile internaționale că vom ieși din componența Republicii Moldova. Ulterior, după proclamarea independeței, ne vom proclama ca fiind al doilea stat evreu din lume – Statul Evreu Orhei!”, se spune în hotărîrea adoptată de orheieni.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ca și comandat suprem al Armatei Naționale, a convocat de urgență Consiliul Național de Securitate în vederea luării unei decizii. Conform Constituției, Președintele RM are dreptul de a amnestia deținuții.

Amintim că Ilan Shor a fost reținut de ofițerii CNA pentru 30 de zile. Dacă raionul Orhei își va proclama independența și va adera la Statul Israel populația Republicii Moldova se va micșora cu 125 000 de locuitori.

Reclame