Camera Lorzilor din Marea Britanie l-a luat în vizor pe Plahotniuc. Există suspiciuni că a influențat BREXITul!

colaj.jpg

Vladimir Plahotniuc este din nou în vizor internaţional. După cum informează postul de televiziune imparțiat Jurnal TV, Plahotniuc a intrat în vizorul Camerei Lorzilor din Marea Britanie.

Lord Aston de Hever, parlamentar subsecretar de stat în Ministerul britanic al Apărării, a înregistrat mai multe chestiuni pentru a fi discutate de Camera Lorzilor. El solicită informaţii referitor la întîlnirile oficialilor britanici cu Plahotniuc.

„Noi știm cum Plahotniuc și-a creat majoritate parlamentară în SUA și în Republica Moldova. Noi știm că deja și-a îndesit vizitele la Bruxelles. Avem suspiciuni că a influențat referendumul petrecut în țara noastră și a influențat rezultatele. Credem că Brexitul se datorează lui Plahotniuc! Scoțînd Marea Britanie din UE, Plahotniuc vrea să facă loc țării sale, Republica Moldova. Așa însă nu se face!”, a declarat Lord Aston de Hever, după cum relatează Jurnal TV.

Este de menționat că nu este prima dată cînd Plahotniuc este suspectat că se implică în politica europeană. După vizita acestuia din SUA, unde a primit sprijinul Partidului Democrat american, Plahotniuc a devenit mult mai activ. Acum, Marea Britanie duce tratative cu Uniunea Europeană în vederea rămînerii totuși în uniune în pofida Brexitului.

Plahotniuc nu a fost găsit la telefon pentru a comenta situația creată.

Reclame