PLATON FACE NOI DECLARATII: Banii din BEM nu sunt la mine, cautatii la Gofman si Sagaidac!

huyt

Se pare ca miliardul nu e asa de usor de recuperat dupa cum pare. Odata extradat in Moldova multi au crezut ca Platon va reintoarce o parte de bani furati din BEM ca sa scape de puscarie. Dar treaba s-a complicat! 

Fiind interogat de anchetatorii de la Chisinau, Platon a depus urmatoarele marturii: „Da, intr-adevar am participat la spalarea banilor din Banca de Economii, dar activele furate nu sunt la mine. Cand am scos primele 300 de milioane de dolari din BEM ne-am inteles sa facem asa o schema: am transferat 100 de milioane pe numele lui Gofman in SUA, 100 pe numele lui Sagaidac in Anglia si 100 de milioane pe numele meu in Ucraina. Insa cei doi m-au tradat! Cand am mers la Kiev sa incasez banii, cele 100 de milioane care trebuiau sa-mi revina nu erau pe contul meu. Imi vor plati pentru asta! Ei nu stiu cu cine au de a face”, a declarat Platon foarte furios. 

Pe baza acestor marturii, organele de drept din RM urmeaza sa faca demersuri oficiale ca sa fie deschise anchete penale pe numele lui Gofman in Statele Unite si lui Sagaidac in Marea Britanie.

Reclame