Timofti a semnat decretul. Alegerile se amînă!

hytees.jpg

Alegerile prezidențiale care urmau să aibă loc pe data de 30 octombrie se amînă. Președintele Republicii Moldova în exercițiu, domnul Nicolae Timofti, a semnat în această dimineață un decret în acest sens.

„Priveam aseară emisiunea unde erau invitați ca și vorbitori Maia Sandu și Andrei Năstase. Am văzut că Năstase se lăuda că are strînse deja 10 000 de semnături necesare pentru a candida la funcția de Președinte, în timp ce Maia Sandu doar 5000. Îmi este jale de ea și am decis să o ajut. Ea nu are structuri de partid, nu are membri de partid, și desigur că-i vine greu să strîngă tocmai 15 000 de semnături. Alegerile vor avea loc atunci cînd Maia Sandu va reuși să strîngă numărul necesar de semnături”, și-a argumentat domnul Timofti decizia care a bulversat opinia publică.

La aflarea acestei noutăți, Andrei Năstase a sărit ca ars.

„Jos Timofti! Maia Sandu dacă n-are partid, să nu-și bage capul în politică. Noi n-avem timp să o așteptăm pe dînsa să strîngă semnăturile necesare. Noi trebuie să dăm jios guvernarea asta și să venim noi la putere. Mai mult, încă odată demonstrez că eu merit să fiu candidatul unic! Pentru mine lumea semnează, pentru Maia Sandu nu. Azi la ora 15:00 voi aduna 100 000 de oameni să protesteze în fața Preșidenției”, s-a strofolit Andrei Năstase.

Amintim că Andrei Năstase urma să cedeze, și Maia Sandu să devină candidatul unic pentru alegerile prezidențiale. Dar la insistența lui Victor Țopa, finul Andrei Năstase a renunțat la această idee.

Reclame