Oleg Brega a adunat cele 16 000 de semnături! Voi fi un Președinte al tuturor celor care merg cu bicicleta și nu au familie

ger

Activistul civic, Oleg Brega, este primul candidat independent care a reușit să strîngă cele 16 000 de semnături necesare ca CEC să-l înregistreze în cursa electorală. Brega a spus că nu a întîmpinat mari dificultăți în strîngerea acestor semnături și a dat chiar o palmă unor partide precum PAS, demonstrînd că atunci cînd ai susținerea oamenilor orice e posibil.

Despre Brega se știe că nu este și nu a fost căsătorit, nu are casă și nici familie. Toată averea lui constă într-o bicicletă și o cameră de filmat.

„Voi fi Președintele celor care zilnic merg cu bicicleta, celor care nu au familii și care sunt firi protestatare. Voi permite tuturor să protesteze în fața Preșidenției pe durata mandatului, dacă-l voi obține. Voi face pe întreg teritoriul țării piste pentru biciclete și la fiecare tînăr trecut de 30 de ani și necăsătorit voi da o îndemnizație lunară de 3 000 euro”, a spus Brega după ce a luat certificatul de la CEC.

Amintim că Oleg Brega este născut pe data de 26 octombrie 1973, în satul Pepeni, raionul Sîngerei, Republica Moldova. Este un jurnalist, activist civic, cineast, membru al organizațiilor „Hyde Park” și ”GenderDoc-M”, editor pe site-ul Curaj.TV și Curaj.Net. Din 2003 pînă în 2006 a fost președintele organizației non-guvernamentale „Hyde Park”. Între 1992-1995 a studiat la Institutul de Arte din Chișinău, iar în 1995-1999 la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, România. În iunie 1999 a absolvit UATC-ul la secția Regie de Film și TV, fără a susține examenul de licență.

Pe 3 noiembrie 2014, Oleg Brega a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova fiind cel de-al 21-lea concurent înscris la scrutin. Nu a depăsit pragul electoral de 2% stabilit pentru un candidat independent obținând doar 0.88% din numărul total de voturi. În 2015 Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”. La alegerile locale din Chișinău din 14 iunie 2015, el a acumulat 1,37% din sufragii.

Reclame