Avocatii lui Filat fac echipa cu avocatii lui Platon. Cer ca ambii sa fie eliberati in aceeasi zi!

colaj.md.jpg

Dosarul BEM capata o rezonanta tot mai mare in societate. Dupa ce o parte din averea lui Filat a fost sechestrata, a venit randul si lui Platon. Potrivit sefului Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, a fost elaborata o lista cu mai multe bunuri puse sub sechestru, care ulterior ar putea fi confiscate in cadrul dosarului fraudelor din sistemul bancar.

Vazind cum merg lucrurile, aparatorii lui Filat si Platon au decis sa faca front comun. De aceea s-au unit ca impreuna sa le fie mai usor sa-i scape pe clientii lor de justitia moldoveneasca. „Cerem judecatorilor ca Vlad Filat si Veceslav Platon sa fie eliberati in aceeasi zi. Deja am facut toate demersurile juridice necesare ca ambii sa fie primeasca azil politic in Rusia, unde vor fi liberi. Multumim de ajutorul venit de la Moscova, care ne-a pus la dispozitie un avion privat pentru Filat si Platon… Miliardul sa-l intoarca Shor, toti banii sunt la el”, se arata intr-o declaratie comuna facuta de Ana Ursachi si Igor Popa.

Cererea avocatilor insa a fost respinsa de magistrati. „Fiecare caz este intrumentat aparte. In plus, Filat deja si-a primit sentina de judecata, in timp ce Platon se afla sub ancheta penala. Potrivit normelor de drept, cererea celor doi este ilegala si in consecinta a fost respinsa”, a explicat Procurorul General pentru zdg.md

Reclame