După 23 de ani, Dorin Chirtoacă readuce Funicularul în Chișinău!

t42wrtrw.png

Se pare că problema înghesuielii din transportul public și al ambuteiajelor din Chișinău va fi curînd istorie. Un nou proiect grandios urmează să fie demarat în capitala Republicii Moldova. Primarul General, Dorin Chirtoacă, a venit cu ideea de a readuce funicalarul sau telegondola în Chișinău!

Linia telecabinei urmează să fie stabilită la ședința Consiliului Municipal Chișinău, dar în general, se dorește ca să fie de la Botanica spre Ciocana o linie, și de la Buiucani în sectorul Centru al capitalei.

„Decît să investim în drumuri care se strică și troleibuse care cad în craterele apărute din senin pe drumurile din Chișinău mai bine investim în telegondolă. Rezolvăm problema cu transportul public, ambuteiajele și atragem și turiștii. De sus Chișinăul chiar arată mult mai frumos”, a declarat Chirtoacă.

De cealaltă parte, socialistul Ion Ceban este total împotrivă pe motiv că chișinăuienii ar avea rău de înălțime. „Și ce vor face femeile însărcinate dacă le apucă sarcina acolo sus la înălțime?”, s-a indignat Ceban. „Vor fi viitori piloți de avioane sau cosmonauți”, a glumit Chirtoacă în timp ce semna decretul începerii construcției.

Telefericul din Chișinău va costa bugetul capitalei aproximativ 60 milioane de euro și este preconizat să fie dat în exploatare în primăvara anului 2017.

Reclame