Patru raioane din Republica Moldova vor să se unească! Unul este din Transnistria

fgrew.jpg

În Republica Moldova lucrurile sunt mereu în mișcare și schimbare. Iar mișcarea înseamnă viață, dezvoltare și progres. Este și exemplul orașului Orhei, care în ultimul an s-a transformat dintr-un sat mare într-o adevărată metropolă cu parcuri, alei iluminate, drumuri asfaltate, grădinițe noi, transport public și WiFi gratuit!

Pentru că Orhei a devenit motorul de dezvoltare și progres al întregului raion și tot mai mulți oameni se mută cu traiul în raionul Orhei, raioanele învecinate, Criuleni și Rezina, dar și raionul Camenca controlat de regimul neconstituțional de la Tiraspol, au inițiat procedura de fuzionare cu raionul Orhei.

„În conformitate cu dreptul oamenilor la autodeterminare și Carta ONU, dar și legislația Republicii Moldova, noi, ca și aleși direcți de cetățenii Republicii Moldova din raioanele Criuleni, Rezina și Camenca, am decis unanim să ne unim cu raionul Orhei. Vrem să formăm o unitate administrativă nouă, mare și puternică. Noua unitate adminsitrativă se va numi Regiunea Orhei. Îndemnăm și colegii noștri din alte raioane să se unească între ei. Unire moldoveni!”, se spune în declarația conselierilor și Președinților de raioane din respectivele raioane.

Presa a atras atenția la aleșii din raionul Camenca, care a fost pînă acum controlat de regimul separatist de la Tiraspol. Întrebați de cum de s-au hotărît să înfrunte regimul separatist și să revină în componența Republicii Moldova, aleșii poporului au declarat: „Un nivel de trai ridicat și condiții de viață omenești, asta vrem și asta ne-a făcut să ne unim cu orheienii. Am văzut cîte s-au făcut la ei de cînd Ilan Shor îi conduce. Vrem și noi să trăim ca oamenii. Regimul de la Tiraspol este deja unul slab și nu mai este în stare să întrețină populația cu cele necesare. Purtăm negocieri și cu aleșii locali din Rîbnița. Sunt semnale că și ei vor să adere la Regiunea Orhei”, ne-a declarat Andrei Smirnov, Președintele raionului Camenca.

Este o premieră pentru Republica Moldova cînd raioanele se unesc între ele și formează o nouă regiune. Dar mai ales, este o premieră că după 25 de ani, unul din cele 6 raioane din stînga Nistrului reintră în componența Republicii Moldova.

Reclame