Andrei Năstase vrea să-l excludă pe Marian Lupu din alegeri: Se folosește de imaginea lui Chuck Norris!

efrqe.jpg

Candidatul Țopilor pentru funcția de Președinte de țară, a depus o sesizare la CEC. Acesta susține că Marian Lupu se folosește de imaginea celebrului Chuck Norris pentru a cîștiga simpatia moldovenilor, care iubesc liderii puternici și duri.

În sesizarea lui Andrei Năstase este menționat că a fost încălcat art. 47 alin. 6 din Codul Electoral, care prevede că în perioada electorală: „Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cât şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine”.

Sesizarea lui Năstase vine după ce și democratul Sergiu Sîrbu a făcut o sesizare asemănătoare, dat fiind că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, s-a pozat alături de fostul președinte al Poloniei, Lech Walensa, lucru interzis pe perioada campaniei electorale, deoarece contravine art. 47 alin. 6 din Codul Electoral.

Andrei Năstase a mai spus că acum CEC va demonstra dacă este o instituție independentă sau un simplu instrument politic!

Reclame