Președintele Dodon a decis: Mâine studenții din Republica Moldova au liber!

freq

În urmă cu 73 de ani, Consiliul Internaţional al Studenţilor a ales ca data de 17 noiembrie să fie recunoscută drept Ziua Internaţională a Studenţilor. S-a ales această zi ca urmare a evenimentelor desfăşurate la Praga, când nouă studenţi şi-au pierdut viaţa şi peste 1.200 au fost trimişi în lagăre de concentrare. 

Din cauza presiunilor exercitate de mişcările naziste, studenţii au protestat în faţa Universităţii din Praga, după ce un coleg de-al lor de la Universitatea de Medicină a fost omorât în timpul unei demonstraţii anti-naziste. Pe 17 noiembrie, este sărbătorit curajul studenţilor care au luptat pentru dreptul la libertate şi independenţă.

În acest sens, noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis că studenții moldoveni merită să aibă și mâine o zi liberă, mai ales că cei mai mulți dintre ei se vor îmbăta în această seară, iar mâine e vineri, zi în care nu prea se fac ore la universități.

„Dragii mei studenți, chiar dacă cei mai mulți dintre voi nu m-ați votat, după cum am promis eu voi fi un președinte al tuturor, mai ales al tinerilor, al studenților și elevilor. În primul rând primiți sincerele mele felicitări și urări de bine! Voi sunteți prezentul și viitorul Republicii Moldova. Voi sunteți garanția statlității moldovenești. Multe succesuri vă doresc! Pentru că țin la voi și pentru că meritați, mâine vă dau liber la toți. Am fost student și știu cum e a doua zi după această sărbătoare. Distracție plăcută și aveți grijă să vă protejați! Orice ar fi, dodoane trebuie să aveți la voi. La mulți ani!”, se spune în mesajul de felicitare al Președintelui.

MoldovanDream vă dorește să vă bucurați de ziua liberă, dragi studenți!

Reclame