AIR Moldova a procurat o nouă aeronavă! Piloții au sfințit-o și au dotat-o cu cele mai noi iconițe apărătoare de înălțime și teroriști

gtrerte.jpg

Compania de stat Air Moldova a achiziționat o aeronavă nouă, de tip Embraer 190. Avionul care a aterizat Duminică, 20 noiembrie, pentru prima dată pe Aeroportul Internațional Chișinău este produs în 2009, are 104 locuri și a fost exploatat de companiile aeriene Lufthansa și BoraJet.

Potrivit reprezentanților Air Moldova, achiziționarea noii aeronave face parte din strategia de dezvoltare a companiei și va permite deschiderea de noi rute aeriene şi asigurarea confortului şi siguranţei sporite a pasagerilor, asigurând totodată o eficiență a consumului de combustibil și costuri operaționale reduse.

Reprezentanții Air Moldova au mai adăgat că aeronava a fost ieri sfințită, de ziua sfinților Mihail și Gavriil, iar piloții au lipit pe parbriz (labavușcă) iconițele sfinților apărători de înălțime, apărători de teroriști, de fulgere și alte calamități naturale.

„Colegii din alte țări ne întreabă adesea, care este secretul avioanelor Air Moldova? Cum se face că acestea sunt foarte sigure în zbor și practic nu au parte de accidente. Le spunem simplu, credința și iconițele. Ele chiar ajută! Și cu cât pui mai multe, cu atât crește nivelul de siguranță”, a declarat pentru ProTV, Vasile Manea, unul din cei doi piloți.

În prezent, flota Air Moldova este compusă din 7 avioane de tip Airbus A321, Airbus A320, Airbus A319 și Embraer 190. Toate aeronavele sunt dotate cu iconițe și sunt sfințite.

Reclame