De Ziua Națională, România a primit 98 tone de vin de 98 ani din partea Republicii Moldova!

fvgwrerfew.jpg

Astăzi este mare sărbătoare pentru toți românii din întreaga lume. La București este planificată o grandioasă paradă militară, la care urmează să defileze și peste 10 000 de soldați ai Armatei Naționale a Republicii Moldova. 

Dar asta nu e tot! Pentru că suntem totuși frați cu românii, vorbim aceeași limbă și avem rădăcini istorice comune, conducerea Republicii Moldova a hotărât să facă un cadou inedit vecinilor de peste Prut. Acum dimineață, prin Vama Albița trec convoaie ce transportă 98 tone de vin de la Cricova și Mileștii Mici. Vinul are vârsta de 98 ani, mai exact este din 1918, an când a avut loc Marea Unire.

„România este principalul nostru prieten, partener și avocat în Uniunea Europeană. Noi datorăm foarte mult poporului român, iar pentru că e Ziua Națională a României, pentru că se împlinesc 98 ani de la Marea Unire, împreună cu întreg cabinetul de miniștri am hotărât să facem un cadou simbolic României. 98 tone de vin din anul 1918, an când Sfatul Țării a votat unirea cu România. Astăzi, românii vor bea din vinul care au băut cândva moldovenii și românii, când au hotărât să se unească. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, se spune în mesajul de felicitare al Premierului RM, Pavel Filip.

Președintele ales, Igor Dodon, încă nu a transmis un mesaj de felicitare poporului român, chiar dacă mai multe surse spun că el însuși ar deține cetățenia României.

Reclame