Mitropolitul Vladimir: Cei care au mai multi copii trebuie sa aiba pensie mai mare; cei care au mai putini copii – pensie mai mica! VEZI REACTIA HOMOSEXUALILOR DIN MOLDOVA

hybtre.png

Majoritateta pensionarilor din RM nu sunt multumiti de pensia pe care o primesc. Si nemultumirea asta dureaza de ani de zile. In acest sens, statul si-a propus ca in 2017 sa reformeze actualul sistem de pensii, care ultima data a fost reformat in perioada sovietica. 

Ca efect, in societate au aparut mai multe viziuni cu privire la modalitatea reformare, viziuni care ne vor fi explicate de expertul economic, Iurie Bogatu: „La moment avem doua opinii contrare. Unii zic ca trebuie de micsorat pensia la cei cu pensie mare si din contul lor de marit pensia la cei cu pensie mica. Altii, care nu sunt de acord, insista ca autoritatile de la Chisinau sa creasca virsta de pensionare, iar in rezultat tara va avea mai putini pensionari si le va putea majora pensia la toti cu 25-30%.”

Intre timp, in problema s-a implicat si biserica! Asa a aparut a treia viziune cu privire la reforma sistemului de pensii din RM.

Frati crestini, Dumnezeu a vorbit prin Moise ca pe Pamant trebuie sa fie indeplinita voia cereasca. De aceea crestineste este corect de achitat pensia la fiecare batran in functie de cati copii a crescut si educat el. Ori o societate vie trebuie sa fie ca o mare familie, pe fiecare trebuie de rasplatit dupa meritul sau”, a declarat Mitropolitul Moldovei la televiziunea Oxtodoxia TV.

Imediat dupa aceasta declaratie, liderul homosexualilor din Moldova, Oleg Brega a initiat o actiune de protest pe cont propriu. Activistul civic pledeaza ca persoanele care n-au copii tot merita sa primeasca pensie de la stat.

Reclame