FĂRĂ COCA-COLA PE MASA DE SĂRBĂTOARE! După ce SUA a interzis turtele dulci de la „Franzeluța” și caramelele de la „Bucuria”, Moldova interzice Coca-Cola!

KIUT7I8.jpg

SUA nu permite importul de bomboane şi turte dulci ce conţin coloranţi nocivi. Departamentul american de Sănătate şi Servicii Umane a întocmit o listă „roşie” a produselor ce conţin coloranţi interzişi sau nedeclaraţi pe etichetă, iar în listă se numără și două produse fabricate în Republica Moldova. 

Produsele-problemă sunt turtele dulci cu aromă de fragi produse de combinatul de panificaţie Franzeluţa şi caramelele cu gust de alune şi fructe de la fabrica Bucuria. Potrivit specialiştilor americani, aceste dulciuri conţin două tipuri de coloranţi interzişi peste Ocean – carmoizina (roşu) şi tartrazina (galben), scrie Adevărul.

Drept replică, Republica Moldova a hotărît să interzică Coca-Cola, celebra băutură americană.

Academia de Științe a Republicii Moldova, a elaborat un amplu studiu prin care s-a demonstrat că Coca-Cola este toxică pentru consumatori, creează dependenţă ca şi un drog sau ca ţigările şi pînă la urmă afectează letal sănătatea oamenilor. Oamenii de știință avertizează că băutura gazată conține foarte multe E-uri, în special E-uri care pot provoca chiar decesul:
– 290 – Dioxid de carbon (provoacă tulburari gastrointestinale);
– colorant caramel E 150 d (face parte din categoria “e-urilor suspecte” care toxicologiază organismul pe tot parcursul vieții;
– acid fosforic (provoacă pietre la rinichi și decalcifieri osoase);
– cafeină (în exces provoaca afecţiuni ale inimii si ale sistemului nervos), Sodium benzoate (E211)   

Măsura luată de autoritățile moldovenești a fost salutată de cei mai mulți cetățeni. Aceștia spun că demult trebuia de interzisă Coca-Cola și că cea mai bună băutură dulce, este campotul moldovenesc de casă! 

Reclame