PUTIN SE GÎNDEȘTE LA SFÎRȘITUL CARIEREI POLITICE. După finele mandatului de Președinte vrea să se stabilească în Moldova!

frewht

Președintele rus, Vladimir Putin, a mărturisit luni într-o întîlnire cu angajați ai unei întreprinderi din Celiabinsk (în estul munților Urali) că și-ar dori să călătorească mai mult după încheierea carierei sale politice, dar și să se stabilească cu traiul într-o țară cu mai mult soare și prielnică pentru agricultură, potrivit agențiilor ruse de presă.

„Astăzi, toate călătoriile mele se reduc la faptul că ajung într-un aeroport, de acolo într-o încăpere, apoi înapoi la aeroport, iată și întreaga mea călătorie”, a spus Putin, citat de Interfax. „Mi-aș dori desigur un alt mod de a călători, să admir natura, să vizitez obiective istorice, vinării, mi-aș dori să am propria mea vinărie”, a adăugat el.

Chiar dacă nu a spus direct că vrea să se stabilească cu traiul în țara noastră, după descriere este clar că-i vorba de Moldova. În URSS, majoritatea funcționarilor publici își petreceau vacanțele în Moldova însorită, cum o numeau ei. Iar faptul că Putin are origini moldovenești, ar fi încă un motiv pentru președintele rus să se stabilească cu traiul în Moldova.

Surse citate din cadrul preșidenției moldovenești ne-au declarat că Kremlinul are de gînd să ceară cetățenia Republicii Moldova pentru Vladimir Putin atunci cînd Igor Dodon va deveni oficial președintele țării.

Dacă se va întîmpla acest lucru, atunci Vladimir Putin va fi al doilea președinte al unei țări străine care solicită cetățenia moldovenească. Primul președinte străin care a solicitat cetățenia Republicii Moldova a fost Traian Băsescu. Acesta deja și-a cumpărat o casă la Stăuceni și este hotărît să se implice activ în politica moldovenească.

Reclame