PARTIDUL PLATFORMA DA ÎMPLINEȘTE AZI 1 AN! Andrei Năstase se declară mulțumit de activitate: Avem președinte ales de popor și procuror ales de președinte – AM REUȘIT!

ikj899o.jpg

Sărbătoare mare la Trustul Media Jurnal TV! Platforma DA, condusă oficial de Andrei Năstase, împlinește 1 an de când a devenit partid politic. Liderul, vădit emoționat, a declarat că se simte foarte mândru pentru ceea ce a reușit să facă în această perioadă de timp.

Conform spuselor lui Năstase, cea mai mare realizare a Platformei DA este faptul că moldovenii în sfârșit au avut posibilitatea să-și aleagă președintele: „Noi am venit cu inovația și reformele. Am cerut alegerea președintelui prin vot direct și universal, și am obținut acest lucru. Datorită nouă în sfârșit și femeile din Moldova au obținut dreptul de vot. Chiar dacă președinte nu am devenit eu, mă bucur pentru prietenul nostru, Igor Dodon, care de azi este oficial președintele țării. Tot datorită nouă, Procurorul General a fost numit de președinte, nu de parlametul lui Plahotniuc! Este o victorie a noastră, dragi prieteni!”

Unicul regret al lui Năstase este totuși faptul că s-a retras în favoarea Maiei Sandu.

„Desigur prieteni, noi am muncit mult și roada muncii trebuia să o strângem noi, nu să o lăsăm pe domnișoara Maia să o strângă, așa cum a spus camaradul nostru Liviu Vovc. Dacă candidam eu câștigam cu siguranță, iar azi Moldova mă avea pe mine președinte! Dar e bun și Dodon, împreună am putut organiza proteste, tot împreună vom face multe lucruri frumoase pentru țară de azi înainte”, a conchis Năstase.

Platforma DA a fost din start gândită ca un partid politic. Totuși liderii platformei, la insistența lui Victor Țopa, s-au jucat mai întâi dea platforma civică. Conform sondajelor, dacă duminică s-ar organiza alegeri anticipate, Platforma DA ar acumula în jur de 5%.

Victor Țopa și-a felicitat colegii prin skype și le-a promis de anul nou câte o primă de 10 000 de lei fiecărui membru DA care s-a implicat activ în cadrul protestelor din fața clădirii lui Plahotniuc. Țopa a promis că va finanța în continuare Platforma DA, până va obține dreptul de a reveni în țară.

Reclame