Ultima oră! Curtea Constituțională a ANULAT decretul președintelui Dodon! Traian Băsescu rămâne cetățean al R. Moldova!

alexandru-tanase-1
Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova s-a autosesizat pe marginea decretului semnat ieri de președintele Igor Dodon, privind retragerea cetățeniei moldovenești, ex-președintelui României, Traian Băsescu. Ședința extraordinară a Curții Constituționale a avut loc acum câteva ore și unanim toți judecătorii Înaltei Curți au votat pentru anularea decretului prezidențial. Astfel, Traian Băsescu rămâne în continuare cetățean al Republicii Moldova!

„Igor Dodon motivează acțiunea sa prin faptul că Traian Băsescu ar fi încălcat Constituția R. Moldova prin declarațiile sale unioniste. Igor Dodon de unul singur, fiind deja ales în fotoliul de președinte al R. Moldova, a comis mai multe acțiuni anticonstituționale. A sfidat limba oficială a R. Moldova – limba română, a încurajat separatismul de dincolo de Nistru prin felicitarea adresată liderului secesionist de la Tiraspol, a ofensat UE prin profanarea simbolurilor UE la care R. Moldova este stat asociat. Amintim că în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale a R. Moldova Nr. 24 din 09.10.2014 „În sensul Declaraţiei de Independenţă şi articolului 1 din Constituţie, orientarea spre spaţiul valoric democratic european este un element definitoriu al identităţii constituţionale a R. Moldova. În același timp, la 23 decembrie 2016 Igor Dodon a jurat cu mâna pe Constituția R. Moldova în versiunea sa completată cu textul Declarației de Independență.”, se spune în hotărârea Curții Constituționale.

Mai mult, CC a atras atenția și la faptul că Dodon a retras cetățenia R. Moldova doar lui Traian Băsescu, nu și soției acestuia, Maria Băsescu.

„Este evidentă încercarea de răzbunare a președintelui Dodon. Nu poți retrage cetățenia domnului Traian Băsescu, dar să păstrezi cetățenia soției acestuia, doamna Maria Băsescu. Ori spui și demonstrezi că ambii au încălcat Constituția R. Moldova, ori recunoști că ai gafat.”, se mai menționează în hotărârea Înaltei Curți.

Traian Băsescu a mulțumit din suflet Curții Constituționale și a declarat că mâine revine la Chișinău.
14991811_755459301259997_7985336124925813142_n
„Mulțumesc prietenului meu Alexandru Tănase pentru reacția promtă de care a dat dovadă. Era și evidentă hotărârea Curții, pentru că Dodon a acționat ilegal, în stil stalinist. Mulțumesc tuturor pentru susținerea sinceră. Dar am și un mesaj pentru populiști: Încetați să vă mai face2017-01-04ți PR pe seama mea! Cu Dodon mă pot bate singur, unu la unu și să înving. Nu am nevoie de susținerea celor care acum câteva luni erau împreună cu Dodon pe scena din PMAN. Domnule Andrei Năstase, doamnă Maia Sandu, nu-mi purtați de grijă. Mai bine explicați ce ați căutat alături de bolșevicul Dodon. Și un mesaj special pentru Renato Usatâi, am văzut că-și face și el grijă de mine: Balabol-ul și la Moscova rămâne balabol!”, a declarat Traian Băsescu.

Deocamdată președintele Igor Dodon nu a comentat hotărârea Curții Constituționale, acesta fiind la întrevedere cu liderul separatist de la Tiaraspol, Vadim Krasnoseliskii.

Reclame

35 de gânduri despre &8222;Ultima oră! Curtea Constituțională a ANULAT decretul președintelui Dodon! Traian Băsescu rămâne cetățean al R. Moldova!&8221;

  1. DE ce „BRAVO CCR ” ?
   CCR inseamna Curtea Constitutionala a Romaniei !
   Curtea Constitutionala a Rep. Moldova a decis anularea decretului lui Igor Dodon !

  2. Legea cetateniei R.M.
   Articolul 41. Atacarea decretului Preşedintelui
   Republicii Moldova
   Decretul Preşedintelui Republicii Moldova în problema cetăţeniei poate fi atacat în Curtea Supremă de Justiţie în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare.

 1. FELICIT , PE JUDECATORII CURTII CONSTITUTIONALE A REPUBLICII MOLDOVA PENTRU HOTARAREA DE A ANULA DECRETUL PREZIDENTIAL, EMIS DE BOLSEVICUL DODON, DE ANULARE A CETATENIEI REPUBLICII MOLDOVA DOMNULUI TRAIAN BASESCU. DOMNILOR JUDECATORI, VA FELICIT ,SI VA DORESC MULTA SANATATE. FIE CA SPIRITUL ROMANESC SA INVINGA SI SA FIM MAI UNITI CA NICIODATA. DOAMNE AJUTA.

  1. George Bosca – Prost esti tu dar nu-ti poti da seama de acest lucru fiindca … esti prea prost.Din pacate cei ca tine au tupeul sa se laude cu prostia lor.Pune mana pe carte si ceiteste istoria Rusiei si vei vedea ce bine a facut Romaniei pana azi…

 2. Domnule Alexandru CONSTANTIN TANASE,Presedinte al Curtii Constitutionale, Respect si Recunostinta! (Bunul Dumnezeu sa va Rasplateasca eforturile depuse pe Altarul Neamului!)

 3. Distribuiti va rog informatie veridica , nu duceti lumea in eroare, nesimtitilor. Chiar m-am bucurat de o asa veste insa cand am aflat ca e o farsa m-am indispus mult

 4. PARLAMENTU UL MOLDOVEI SA FACA DEMERSURIILE NECESARE PENTRU SUSPENDAREA LUI DODON A INCALCAT CONSTITUTIA .MOLDOVA ESTE ROMANIA ,MOLDOVENI SANT ROMANI… MULT NU MAI ESTE PANA LA UNIRE BAI D-NUL PRESEDINTE COMUNIST

  1. Vreti sa fiti parte a Romaniei? voi sunteti idioti? nu vedeti ca Romnia este condus de slugi aservite UE/SUA , in afara de libera circulatie UE nu a adus nimic bun poporului roman din contra, am ajuns sa fim slugi la noi acasa,colonie SUA inglobati in datorii care nu o sa le platim nici in 10 generatii!!

  2. Domnule George Bosca, probabil ar fi bine să dăm Dobrogea Turciei sau Bulgariei, iar Ardealul ungurilor, așa, ca să nu mai fim slugile americanilor. Pentru că de aia trebuie românii să fie împărțiți în două state și să susțină financiar două state, ca să fie slugi la stăpâni diferiți. Doar n-am fi proști să fim slugi la același stăpân…

  3. De unde ai luat asa idei prostesti Moldova e o Tara independenta si pe calia aciasta ar trebui sa miarga nu cu Russia si mai ales cu Romania

 5. ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !

  DONDON teroristul ucigaș de unioniști de la anul 1990 încoace nu a câștigat alegerile din 13 nov.2016 în Moldova de Est. Majoritatea românilor est-moldoveni au votat pro-Europa. Doar circa o jumătate de est-moldoveni au ieșit la alegeri. Distribuirea reală ar fi fost pt. Sandu – 65 %, iar pt. Dondon, poate 35 %, dar prin manipulare, fraudare și furt, mafia oficială neo-comunistă anti-națională, anti-românească, anti-unionistă, anti-europeană a inversat și a schimbat rezultatul final. Deci, actualmente Dondon este doar un PSEUDO-președinte impostor imaginar a circa 15 % din populația Moldovei de Est /ocupanții extremiști / și în nici un caz nu reprezintă votul majorității din actuala RM, fosta provincie românească interbelică Basarabia în baza „Actului Unirii” pt. TOTDEAUNA cu România votat de majoritatea deputaților din Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918. Peste câteva luni de zile Curtea Europeană a Drepturilor Omului a Consiliului Europei de la Strasbourg va tranșa această catastrofă națională a RM și va restabili în funcția de Președinte pe Maia Sandu, care a câștigat cinstit și corect alegerile din 13 nov. 2016.

  1. Sintem de acord cu cele scrise de d-ra , Dodon nu merita de a fi conducator a tarii , de la bun inceput face numai incalcari.El nui pregatit , el nu stie sa vorbeasca , vocabularul ii este foarte , foarte sarac , nici privirea nui ii corecta .Mai bine sear da de buna vointa demisia.

 6. Moldovenii încă nu știu ce vor mulți fiind frustrați , motiv pentru care trăiesc într-o sărăcie lucie. Aceeași greșeală au facut-o românii în 89 când l-au ales pe Iliescu iar timp de 10 ani am avut parte de ce era mai rău.

 7. Acest preşeninte ales de popor (FU) să fie tras la răspundere pentru că a încălcat Constituţia, dat jos pentru încurajarea separatismului

 8. Domnule Tanase poate intr-un final poate va fi retras din fuctie Domul Dodon pentru ca are prea multe actiuni neadecvate realizate intr-un termen foarte scurt . La ce cosecinte sa ne asteptam in perioada acestui mandat?

 9. Igor Dodon a promis că în funcția de președinte al R. Moldova primul Decret va fi despre anularea Acordului ee asociere aRr. Moldova cu UE. Cine a văzut acest decret???

 10. Domnule Băsescu ! Faceți o greșală adresînd insulte lui Andrei Năstase și Maei Sandu. Se observă că sunteți informat de oameni precum ar fi Dorin Chirtoacă sau de genul lui. Oameni care au folosit Unirea pentru ași face carieră politică și a fura. Dumneavoastră de unul singur ați luptat din greu cu hoții în România știți foarte bine cât de perfizi sunt hoții în acțiule lor. Mai bine adresați insulte lui Plahatniuc ,care a ajuns aici datorită recomandărilor lui Iliescu. Cine-i Plahatniuc și Iliescu dumneavoastră știți mai bine ca noi. Și mai știți ce prieteni buni sunt Chirtoacă,Ghimpu cu Plahotniuc. În rest Dumneavoastră veți înțelege foarte bine totul și fă sfaturile noastre. Chiar și Tănase își spală imaginea de prostiile făcute anterior. Este bine căși revine câte puțin.

  Cu mult respect pentru Dumneavoastră Domnule Traian Băsescu

  P.S. Încercați să candidați la Președenția Republicii Moldova după debarcarea lui Dodon (prin impicment sau referendum)

  1. Sa nu dea Dumnezeu sa duca asa veata ca sirienii, e un popor nevinovat , alungati din tara lor.Am avut ocazia sai cunosc pe sirieni la Atena , vrau sa spun ca este un popor mult civilizat , linistiti .Nu eam vazut sa stea cu miina intinsa sa cerseasca .Grecii eau primit , eau ajutat foarte mult cind au trecut Marea Egee .Leau dat hoteluri unde sa locueasca , lea dat aeroportul vechi, le dau hrana in fiecare zi, asa procedeaza un popor civilizat. Voi de ce va temeti sa dati o mina de ajutor .Am incemenit cind am vazut o tinara cum schimba un bebelus pe asfalt.Toti trecatorii cind treceau pe linga ei le dadea un mic ajutor care si cit putea. Nu se stie miine ce poate fi cu fiecare din noi. Sa ne rugam cu totii sa fie PACE PE PAMINT.

 11. Adunatura de netoti, saraci cu duhul acesi rromanasi ! Poi nu scrie clar , PAMFLET ???? Ce dobitoci ! Rromanii isi merita soarta !

 12. Un pamflet inflameaza o multime de insi care sunt gata sa se paruiasca! Si pentru cine? Pentru Basescu?! Voi pe ce lume traiti cand vorbiti de basescu ca despre un luptator cu coruptia? Pai asta a fost si mama si tatal coruptiei din ultimii 10 ani din Romania! Asta, cat a trait, a tinut si cu Mao si cu Tzao, a distrus intai o flota, dupa aceea drumurile si Calea ferata, apoi tota Romania si a furat cu 4 maini! O sa va fure si Moldova de sub nas! Mare e gradina Domnului!

  1. Cu tot respectul pentru Traian Basescu este un luptator al nemului romanesc .
   A comandat comunizmul în parlamentul Romaniei , a adus România en UE a luptat cu toti coruptii din tara , putini oameni ca Basescu aré România.
   Traeasca Basescu

Scrie un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s