Traian Băsescu: regret că „hotărârea” Curții Constituționale a fost doar un pamflet

traian-basescu_2
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a reacționat azi la pamfletul apărut ieri pe internet. În pamflet se spunea că la Chișinău, Curtea Constituțională a anulat decretul președintelui Dodon privind retragerea cetățeniei lui Băsescu. În scurt timp pamfletul a devenit viral pe internet, fiind preluat de site-ri de știri din România, precum puterea.ro.

„Am râs mult în primul rând, pentru că a fost un pamflet bun. Mă bucur că la Chișinău există oameni cu simțul umorului care pot ironiza frumos pe seama unor decizii tâmpite luate de politicieni de teapa lui Dodon. Desigur că regret că respectiva hotărâre a fost doar un pamflet și sper că prietenii mei din Republica Moldova chiar vor sesiza Înalta Curte despre decizia lui Dodon, o decizie luată în mod parșiv, stalinist, de a-mi retrage mie, președintele care a oferit cetățenia României tuturor moldovenilor, cetățenia Republicii Moldova. Dodon când a cerut cetățenia României, eu i-am oferit-o. Ulterior insul a renunțat la ea în 2010 din motive politice. Voi ajunge până la CEDO și îmi voi face dreptate!”, se spune în mesajul lui Băsescu.

Ulterior, Igor Dodon a explicat de ce i-a retras cetățenia doar lui Traian Băsescu, dar nu și soției ex-președintelui României.

„Pe numele dnei Băsescu nu sunt intentate dosare penale. Astfel, procedura legală nu a fost încălcată”, a precizat președintele R. Moldova.

Totuși, în cazul lui Traian Basescu, Dodon a invocat și faptul că nu au fost respectate toate procedurile, inclusiv ar fi lipsit avizele mai multor instituții.

Reclame

Scrie un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s