INCREDIBIL! Fabrika de automobile VAZ din Rusia va produce masini cu motor electric in Republica Moldova

gfrtyu76

Viitorul apartine transportului ecologic. Din acest motiv constructorul de masini LADA din Federatia Rusa va incepe curind a comercializa autombile cu motor electric. Detalii despre pretul si parametrii tehnici ne ofera Ministrul Transporturilor de la Moscova.

„Cea mai mare uzina de automobile rusesti va renunta treptat la motoarele cu ardere interna si va trece la motoarele alimentate cu electricitate. Deja inginerii nostrii au construit un motor care poate fi alimentat de la orice priza obisnuita. Masinile vor fi dotate cu 50 km de cablu, astfel vor putea circula liber prin orase. Mecanismul de functionare este revolutinar! Imaginati-va cum functioneaza un aspirator cu cablu cand facem curat prin casa, exact asa vor functiona si masinile noastre”, a declarat ministru intr-o conferinta de presa.

Cel mai important, automobilele se vor produce la uzina Topaz din RM! Un acord in acest sens a fost semnat ieri de Ministrul Economiei al Moldovei, Octavian Calmic si omologul sau rus, Максим Орешкин. Uzina de la Chisinau va crea 17.777 noi locuri de munca. Firma moldo-rusa va functiona dupa modelul firmei romano-franceze Dacia-Renault.

Reclame