MODĂ NOUĂ! Angajații Primăriei Bălți lucrează toți de acasă – prin skype

rgwe456t53.jpg

Moș Vasile este veteran de război și locuiește în Bălți. Deși are 87 de ani, moșul încă este în putere. Ieri dimineață s-a sculat devreme. A îmbrăcat cămașa cea de sărbătoare, pantalonii de mire, pantofii bine lustruiți de cu seară și s-a pornit la Primărie. Singur. Are omul de rezolvat o problemă importantă, ceva legat de testament. 

Ajuns la primărie, mare i-a fost mirarea. Deși era luni, nici un funcționar public nu era la serviciu. Se făcuse deja ora 9. Bătrînul își zise în gând, mai aștept oleacă poate o veni măcar vre-unul, că n-am bătut drumul degeaba. Încet s-a făcut și ora 10, tot nimic, nici zare de lucrător în toată clădirea.

Moș Vasile se apropie de paznic și, ironic, îl întreabă: „Bă, tu pe cine păzești aici, că oricum nu văd pe nimeni?”. La care paznicul, cu o față seriosă, îi răspunde: „Ei, Moșule, vremurile s-au schimbat. Gata, acum toți lucrează de acasă. Prin skype! Așa o dat comanda noul primar”.

Răspunsul paznicului nu l-a prea încălzit pe bătrân. Și mie cine să-mi facă testamentul acum, se întrebă el retoric. În 40 cînd era război trebuia să lupt și eu pe internet, nu să îngheț în tranșee pe câmpul de luptă, cu automatul în mâni, în fața dușmanului…

Reclame