Călugăr: A mânca în Postul Mare cârnaț de post, e ca și cum ai renunța la sex, dar continui să te masturbezi!

rf4w6y765

Creștinii ortodocși de rit vechi au intrat în cel mai aspru post din an – Postul Paștelui. Timp de 7 săptămâni creștinii trebuie să postească cu trupul și sufletul, să fie mai buni și mai milostivi. În post nu se permite să se mănânce produse din carne și lactate.

Unii moldoveni mai șmecheri, jură că postează, dar în același timp își încarcă frigiderul cu tot felul de cârnățuri și cotlete de post. Noi am încercat să aflăm părerea unui călugăr despre acest fapt și cât de creștinește este să ne mințim pe noi înșine cu astfel de produse culinare.

„Fraților, a renunța la carne, dar a cumpăra cârnaț de post, e ca și cum ai renunța la sex, dar te-ai masturba. Nu se încuviințează așa ceva! Trebuie în post să ne învingem dorințele trupești și cele sufletești. Nu vă mințiți cu cârnaț și cotlete de post. Mâncați fructe și legume căci sunt din belșug”, a punctat Călugărul Ilarion de la Mănăstirea Saharna.

Voi cum obișnuiți să țineți Postul Mare? Aveți tăria de caracter și suficientă credință pentru a ține tot postul, sau nu prea?

Reclame