Academia de Științe a Moldovei: Creștinii pot mânca fără probleme cârnaț în post, pentru că nu conține carne!

jhgfuyi

Mai multe dezbateri au avut loc recent pe marginea produselor care pot sau nu pot fi mâncare de creștini în postul mare. La discuții s-au implicat mai mulți lideri politici, printre care și Maia Sandu care este împotriva posturilor și în general a religiei, savanții din cadrul Academia de Științe a Moldovei (AȘM), precum și producătorii de lactate și salamuri din Moldova.

Astfel, AȘM a dat citire unei rezoluții prin care a anunțat că în post creștinii pot mânca fără a se simți vinoveți de păcat orice tip de salam, cârnaț, crenvuști etc., pentru că aceste produse nu conțin elemente din carne!„Hârtie igienică, tot felul de E-uri și nitrați, din astea sunt făcute în ziua de azi cârnățurile. Pot fi mâncate în post fără probleme, nici urmă de carne în ele”, a menționat președintele savanților moldoveni.

La rândul lor preoții au menționat că statul trebuie să se implice mai mult în promovarea tradițiilor creștine, mai ales a posturilor, pentru că din cauza că o duc din ce în ce mai bine, moldovenii devin tot mai grași chiar spre obezitate. Iar un moldovean gras mai și bea mult fără să se îmbete, dar lucrează mai puțin.

Drept replică, domnișoara Maia a spus că are 45 kg și fără a ține post, iar aceste tradiții sunt pentru proști. Ea a declarat că dacă va ajunge la putere va interzice posturile și alte tradiții care iscă scandal în societate.

Președintele Dodon a lipsit de la discuții, acesta fiind plecat într-o vizită oficială în Koreea de Nord în speranța de a pune bazele unor relații diplomatice și de prietenie cu statul asiatic.

Reclame