Cadoul lui Eugen Doga pentru moldoveni – Un nou imn național!

t46y75.jpg

Titanul muzicii universale, marele maestru Eugen Doga împlinește astăzi 80 de ani. Mulți se înghesuie să-l felicite pe maestru și să-i facă diverse cadouri. De ziua sa, maestrul a ținut să facă personal un cadou tuturor moldovenilor – un nou imn național!

Maestrul spune că este rușinos ca după atâțea ani politicienii și moldovenii de rând încă se ceartă pentru denumirea limbii și nu poate fi imnul de stat „Limba Noastră”, atâta timp cât nici nu avem curajul să o numim așa cum este corect, limba română. Titanul muzicii naționale a declarat că în cel mai scurt timp noul imn al Republicii Moldova va putea fi audiat de către tot poporul.

Eugen Doga s-a născut în 1937 în satul Mocra raionul Râbniţa, iar numele său este inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. Compozitorul a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme. Piesa „Gingaşa şi tandra mea fiară” este recunoscută drept cel mai frumos vals de dragoste din lume. UNESCO l-a declarat cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Reclame