2 martie 2017 – La Tiraspol se înființează un Partid Unionist: Ne-am săturat de ruși, vrem cu românii!

iuvgkiu.png

De când Rusia a anexat Crimeea, cei din Transnistria nu mai primesc nici un ban de la Moscova. Salariile au scăzut, pensiile la fel, crește rata șomajului, iar oamenii o duc zi de zi tot mai greu. 

Cum partidele pro-ruse de la Tiraspol nu propun nici o soluție de ieșire din criză, s-a format un grup de transnistreni vorbitori de limbă română care au creat un partid pro-român.

„Ne-am săturat de ruși! Putin acordă bani numai pentru soldații din arma lor, iar oamenilor simpli din Transnistria nu le mai dă nimic. Murim de foame! Am înțeles că vor sa ne scumpească și gazul de grabă. Asta e prea de tot! Noi, 50 de volunari patrioți, venim cu o alternativă politică sănătoasă – Unirea cu Romania!”, a declarat azi liderul grupului de inițiativă Transnistria Pământ Românesc în cadrul unui brifing de presă.

Noul partid a depus actele pentru înregistrate la Ministerul Justiței de la Tiraspol și vor primi un răspuns oficial la solicitarea lor în 15 zile lucrătoare. Politicienii transnistreni de la putere acuză că în spatele acestui proiect politic s-ar afla Traian Băsescu și americanii.

Reclame