Igor Dodon a decis! Maia Sandu va fi din nou Ministrul Educației!

we5t

Igor Dodon s-a adresat prim-ministrului Pavel Filip cu cererea de demitere a ministrului Educației, Corina Fusu. Potrivit șefului statului, Fusu a încălcat Constituția și și-a depășit atribuțiile. Președintele Dodon a venit și cu o candidatură pentru funcția de Ministru al Educației. Surprinzător pentru mulți, dar Dodon a înaintat candidatura contracandiatului său de la prezidențiale, domnișoara Maia Sandu.

„Corina Fusu educă copiii în spirit românesc-fascist, îl face pe Antonescu erou național. Ea matincă o crezut că ministerul e sediul Partidului Liberal. O voi numi ministra pe Maia Sandu! Da da, ați auzit bine. Domnișoara Maia nu este unionistă, a făcut treabă bună când a pus camerele la BAC și vrea ca Istoria Românilor să fie eliminată din școli. Eu vreau ca noul obiect să se numească Istoria Moldovei, ea pledează doar pentru Istorie că așa îi în Europa. Vedem, noi vom găsi un consens”, a declarat Dodon în cadrul conferinței de presă susținută cu ocazia împlinirii a 100 de zile de când este Președinte.

Întrebat de ce a hotărât să fie Maia Sandu din nou Ministră a Educației în detrimentul Marinei Radvan, președintele Dodon a declarat că Maia Sandu mănâncă mai puțină mâncare.

„Marina e o fată foarte bună, dar Maia este totuși mai potrivită, e mai simpatică, nu e căsătorită, deci se va putea dedica lucrului. Am decis împreună cu domnișoara Sandu ca un viceministru al educației să fie din partea PSRM, deci va fi Marina Radvan, iar alt viceministru va fi din partea PAS, va fi Dumitru Alaiba. Va fi o echipă puternică la educație! „, a concis președintele Dodon.

Corina Fusu are la dispoziție 24 de ore ca să elibereze biroul de la Ministerul Educației!

Anunțuri