Dodon, replică pentru Filip: Vă temeți? Eu am găsit bani pentru referendum!

3dodoni.jpg

Președintele Igor Dodon susține că declarațiile lui Pavel Filip potrivit cărora Guvernul nu va da bani pentru referendumul consultativ, reies din frica prim-ministrului față de acest scrutin. Declarația a fost făcută în exclusivitatea pentru Deschide.MD. Rugat să precizeze ce va face dacă totuși Executivul nu va aloca mijloacele financiare necesare, șeful statului ne-a răspuns scurt ”bani eu am găsit”!

„Nu vrea Guvernul Filip să-mi dea 100 milioane de lei pentru referendum? Foarte bine! Eu deja bani am găsit. În premieră pentru țara noastră, noi vom schimba vechile ruble rusești în valută națională. După destrămarea URSS moldovenii aveau în bancă, pe cnișcă, sute de mii de ruble, bandiții care au urmat la guvernare, au lăsat oamenii fără acei bani. Eu vin cu propunerea ca acele ruble sovietice să poată circula ca monedă națională. Deja am pregătit un decret în acest sens. Oamenii trebuie să aibă dreptul să poată valorifica banii munciți din greu. Nu este vina lor că URSS s-a destrămat! Cu o parte din acele ruble voi organiza referendumul”, a declarat Președintele Dodon.

Vom aminti că anterior Igor Dodon a promis că va găsi bani și pentru reparația Președinției devastată în urma protestelor din 7 aprilie 2009.

Reclame