Dorin Chirtoacă dă asigurări: nu există nici un risc de atac terorist în metroul de la Chișinău!

r345t.jpg

Tragedie la metroul din Sankt Petersburg. 14 oameni au murit și alți 45 au fost răniți, în urma unei explozii care avut loc, luni, la metroul din orașul rus. Un singur suspect a acționat în timpul atacului, care a avut loc în ziua în care se reluau cursurile școlare după vacanța de primăvară din Rusia. Totodată, un alt dispozitiv exploziv a fost găsit într-o altă stație de metrou și dezamorsat de geniști.

Această trategie a tras alarma în toate țările, astfel încât măsurile antitero s-au intensificat. Despre acest subiect s-a discutat de dimineață și în cadrul ședinței Consiliul Municipal Chișinău. În cadrul ședinței, primarul Dorin Chirtoacă a dat asigurări chișinăuienilor că nu există nici un risc de atac terorist în metroul din capitala noastră.

„În primul rând sincere condoleanțe poporului rus. Eu cred că Rusia va trece cu bine peste această trategie, iar Putin va da o lovitură dură Statului Islamic după acest atentat! La Chișinău nu este nici un risc ca teroriștii să facă atentate în metrou! Din fericire pentru noi, la noi se circulă doar cu rutiere și troleibuse!”, a punctat edilul capitalei.

Amintim că pe data de 16 martie 2016, Dorin Chirtoacă a prezentat un plan de a construi 3 linii de metrou care să lege Chișinăul de suburbii.

Reclame