S-a stabilit cauza ninsorii din aprilie! Expert: Cei din Chișinău folosesc prea mult Wi-Fi

e3453ret54y6.jpg

Ninsoarea la sfîrșit de aprilie este un fenomen meteorologic ieșit din comun pentru Republica Moldova. Deci ce a cauzat acest dezastru al naturii?! Am mers azi la Centrul Național de Meteorologie a Moldovei și am discutat problema cu directorul. Iată ce ne spune expertul:

„În mod obișnuit nu trebuia să ningă. Trebuia să plouă. Faptul că ploaia s-a tranformat în ninsoare e din cauza factorului antropologic. Aparatajul nostru a arătat că în zona geografică a Chișinăului este concentrat un număr foarte mare de populație activă care folosește internetul prin Wi-Fi. Aceste unde electromagnetice invizibile s-au acumulat la un loc și-au format un nor mare de radiație deasupra capitalei, fapt ce a făcut să scadă brusc temperatura aerului sub zero, în rezultat ați văzut cu toții ce s-a întâmplat”, a declarat domnul Gheorghe Vremea.

Asistenta sa, experta în climatologie Adriana Vântu, a adăugat că de asta a nins doar în Chișinău, în timp ce la Soroca sau Edineț nu a nins deloc. Experții ne avertizează că trebuie să limităm utilizarea internetului prin Wi-Fi, în caz contrar fenomenul se va repeta, adică sunt posibile ninsori chiar și în luna iunie.

Reclame