Incredibil. Studenții de la UTM au inventat o BATERIE DE TELEFON care rezistă 15 zile, 8 ore și 42 de minute, fără să fie încărcată!

fvdsety.png

Axiomă, secolul 21 este secolul tehnologiei informaționale. Dacă cu 10 ani în urmă vorbeam la cabine telefonice cu fir și jetoane, azi majoritatea avem smartphoane și vorbim gratuit cu cei de peste hotare prin Viber. Însă a apărut o nouă problemă, noile telefoane cu cât sunt mai performante, cu atât se descarcă mai repede. În acest sens, studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) au realizat o invenție care va schimba lumea contemporană. Pe bune!

„Noi, tinerii de știință de la Chișinău, nu dormim! Noi venim cu soluții la marile probleme ale omenirii. Posesorii de telefoane mobile, din America pînă în Moldova, toți sunt dependenți de prizele electrice. De aceea ne-am propus să inventăm o SUPER-BATERIE și am reușit! Am creat un acumulator electric pentru telefonul mobil, care rezistă 15 zile, 8 ore și 42 de minute, fără să fie încărcat. Deja le-am propus celor de la Samsung și celor de la Apple să le-o vindem. Așteptăm răspunsul lor oficial! Cine ne va oferi mai mulți bani, lor le vom oferi dreptul de a produce super-bateria”, a declarat liderul grupul de tineri cercetători, Maxim Ivanovici Uscatu.

Din cîte am înțeles, prețul unui telefon cu super-baterie made in Moldova ar putea costa de la 499 pînă la 1333 de euro.

Reclame