Plahotniuc vrea interzicerea propagandei rusești, Dodon vrea să închidă posturile de televiziune românești! Candu: Moldova e țară Parlamentară. Legislativul va decide!

Plahotniuc VS Dodon
Președintele Dodon este foc și pară! Democrații lui Plahotniuc au anunțat opinia publică ca vor propune un proiect de lege în Parlament prin care să interzică propaganda rusească. Nu, posturile de televiziune rusești nu se închid. Moldovenii vor putea privi în continuare emisiunile lor favorite, gen „Pole Chudes”, „Davai Pojenimsea”, „Jdi Menea” și multe altele. În schimb, știrile propagandistice vor fi interzise!

Majoritate a societății a salutat inițiativa lui Plahotniuc și s-au bucurat că după 26 de ani s-a găsit un politician cu coaie, vorba Nataliei Morari, care să poată să-i pună piciorul în prag Kremlinului. Cel care s-a supărat a fost președintele Dodon.

Dodon a amenințat că va semna un decret prezidențial, prin care nu va interzice unele emisiuni, dar toate televiziunile românești ce sunt retransmise în Republica Moldova.

„Nu vă jucați cu focul! După ce am schimbat limba și Istoria Românilor cu limba și istoria noastră moldovenească, adevărată, cred că a venit timpul să interzic propaganda românească în Moldova lui Ștefan cel Mare! Lui Plahotniuc nu-i va ieși nimic, el nu va putea interzice propaganda rusă pentru că pe mine mă susține Vladimir Putin! „, a avertizat Dodon de la tribuna Președenției.

În replică, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a îndemnat pe Dodon să fie calm.

„Președintele Dodon să nu uite nici pentru o secundă că Moldova este Republică Parlamentară. Deci Legislativul va decide care propagandă va fi interzisă și ce posturi de televiziune vor continua să fie retransmise. Există Legea care stă în capul mesei, nu mofturile cuiva. Majoritatea parlamentară în frunte cu PDM este hotărâtă și va vota pentru interzicerea propagandei rusești.”, a punctat Candu.

Se pare însă, că singurul care-l susține pe Dodon este președintele Asociației Presei Independente, Petru Macovei. Acesta a spus că interzicerea propagandei rusești încalcă drepturlile fundamentale ale omului de a se informa de unde crede de cuviință și că Moldova rămâne în sfera informativă rusească, așa a fost, așa va fi.

Proiectul de lege al lui Plahotniuc urmează să fie dezbătut în curând de plenul Parlamentului.

Reclame