Chișinăul spune adio murdăriei! Plahotniuc decis să deschidă o fabrică de reciclare a gunoiului, inclusiv politic!

fewt5

De trei zile municipiul Chișinău se sufocă la propriu din cauza gunoiului care nu este strâns. Gunoierii și-au băgat piciorul, iar tomberoanele nu se mai văd dintre sacii plini cu deșeuri menajere. Specialiștii spun că dacă în două zile nu va fi strâns râsul din capitală, atunci există pericolul ca să ne invadeze șobolanii. Autoritățile municipale nu fac nimic în acest sens, iar liberalii și socialiștii, care conduc Primăria Chișinăului, în loc să caute soluții, duc gunoiul de la sediul PL la sediul PSRM și invers.

Mirosul neplăcut din Chișinău a ajuns și la nasul lui Plahotniuc, care a decis să acționeze. Astfel, în cadrul briefingului săptămânal organizat de PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că va deschide o mare uzină de reciclare a gunoiului.

„Nu mai tolerez acest dezmăț. În Chișinău pute, gunoaie peste tot, mai ales în politică. Am decis că a venit timpul să acționez. Fundația Edelweiss, va sponsoriza construirea unei uzine de prelucrare a deșeurilor. Nu se poate ca în secolului XXI, gunoiul să fie dus pe un deal. Apoi ne mai întrebăm de unde vin bolile. Voi monotoriza personal acest proiect. Până în 2020 îmi propun să construiesc cel puțin 10 astfel de fabrici de reciclare a deșeurilor, una mare pentru municipiul Chișinău, restul vedem cum le grupăm pe raioane. Cât despre gunoiul din politica moldovenească, vă promit că într-un an va fi reclicat.”, a declarat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Locuitorii municipiului Chișinău au salutat inițiativa lui Plahotniuc. Cei nemulțumiți sunt însă liderii opoziției, Maia Sandu, Renato Usatîi și Andrei Năstase. Într-o conferință de presă comună, aceștia au declarat că Plahotniuc vrea să facă bani și din gunoi.

„Plaha a demonstrat că poate face bani din orice, acum vrea să facă bani și din gunoi. De sute de ani moldovenii au dus gunoiul pe deal sau l-au aruncat în râpi. Este o tradiție deja. Haideți să ne ocupăm de lucruri cu adevărat serioase și să lăsăm pământul să recliceze gratis gunoaiele. În 1000 de ani de exemplu, pământul descompune o anvelopă. Deci care-i graba?”, a declarat supărată Maia Sandu, lidera partidelor de opoziție.

Fabrici de reclicare a gunoiului funcționează în toate țările dezvoltate și pe lângă faptul că aduc profit, asigură și un mediu ambiant sănătos și curat.

Reclame