Năstase susține proiectul lui Plahotniuc: Nu mă interesează dacă se interzice propaganda rusă, principalul să nu fie interzisă propaganda de la Jurnal TV!

ju67r

Partidul Democrat înregistrează astăzi în Legislativ proiectul de lege care vine să combată propaganda rusă la TV. Potrivit liderului PD, Vlad Plahotniuc, proiectul nu vine să interzică emisiunile și posturile TV rusești, mai ales cele de divertisment, însă democrații recunosc că programele analitice și informative rusești vor suferi modificări, iar accentul se va pune pe știrile despre UE, SUA, Canada și NATO.

Primul lider politic care a reacționat la inițiativa lui Plahotniuc a fost Andrei Năstase, proprietarul prin cumul al Jurnal TV.

„În sfârșit Plaha propune ceva bun. Eu demult am zis că propaganda rusă trebuie să fie interzisă. Chiar și atunci când eram împreună cu Dodon și Usatîi. Luptam cu propaganda rusă și atunci când am obligat un timp ca Ora de Ras să fie subtitrată în limba rusă. Nu mă interesează însă tare propaganda străină. Prioritate pentru mine și Platforma DA este ca propaganda de la Jurnal TV să existe în continuare. Jurnal TV promite că va promova în continuare ura și va incita la violențe. Desigur că îndrăgitul limbaj de bulevard, gen zoinițe, râsuri, animală proastă, oi și restul cuvintelor folosite des de Cheianu și Durbală, vor fi păstrate. Jos propaganda rusă! Sus propaganda Jurnal TV!”, se spune în mesajul autorului.

FRE65

Plahotniuc nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta postarea lui Năstase.

Reclame