Angela Merkel susține unirea Moldovei cu România după modelul Germaniei!

htre

Președintele României, Klaus Iohannis, și Cancelarul Germaniei, Angela Merkel au avut o întrevedere la care au discutat mai multe probleme, inclusiv ideea unirii celor două state românești într-o țară mare și prosperă – Dacia!

Angela Merkel a agreat ideea și a declarat că nu are nimic împotrivă, dacă aceste două state vor dori cu adevărat acest lucru. Totuși, cancelarul German a atras atenția că Republica Moldova nu are unioniști adevărați.

„Lăsați-vă de Maia Sandu, dragi moldoveni! Când m-am pozat cu ea, nu știam cine este. Apoi consilierul meu mi-a zis, că este un politician ce vrea unirea, ce vrea în Europa. Apoi am văzut că această domnișoară face echipă cu Renato Usatîi și Petrenco. Nicht! Sau cu Europa, sau cu Petrenco și Usatîi! Ca Maia au existat și în Germania politicieni prin 1989, care se opuneau unirii celor două Germanii. Tind să cred că Maia Sandu este agent rus sub acoperire! Aveți grijă de voi!”, a declarat Angela Merkel.

De cealaltă parte, Klaus Iohannis a declarat că va continua românizarea Republicii Moldova prin acordarea cetățeniei României tuturor basarabenilor. Iohannis a mai spus că Guvernul României este gata să schimbe numele țării în Dacia și să mărească salariile moldovenilor până la 1.000 euro lunar, dacă aceștia vor accepta să se unească cu patria mamă.

Igor Dodon a cerut deocamdată un salariu de 1500 de euro.

Reclame