Plahotniuc a bătut palma cu Poroshenko: Moldova primește 10 km de litoral la Marea Neagră!

tfr43y

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a bătut palma cu prietenul său, președintele Ucrainei, Petro Poroshenko, iar în urma înțelegerii, Republica Moldova a intrat în posesia a 10 km de litoral la Marea Neagră. Azi Plahotniuc a mers la Bruxelles împreună cu Poroshenko ca Uniunea Europeană să ratifice Acordul dintre Moldova și Ucraina, și să recunoască noile hotare.

„10 km este doar un început! Nu-i mult, dar în schimb Moldova va avea acces direct la Marea Neagră. Vom amenaja în această vară și plaja, ca moldovenii noștri să meargă la odihnă acasă, în Moldova! Îi mulțumesc mult prietenului meu pentru înțelegere și ajutor. Moldova va fi recunoscătoare poporului ucrainean!”, a declarat Plahotniuc în Parlamentul UE.

La Bruxelles se află și Maia Sandu, care a încercat să convingă Parlamentul UE să nu ratifice acest acord. În opinia președintei PAS, Moldova nu are nevoie acces la Marea Neagră, pentru că sunt alte probleme mai importante de rezolvat, apoi de odihnit la plajă.

Totuși Parlamentul UE nu a ținut cont de opinia Maiei Sandu și a votat în unanimitate noul acord, și a promis un ajutor în valoare de 100 mln. de euro pentru a amenaja la Marea Neagră un port maritim și deja plaja pentru odihnă, precum și alte puncte de agrement.

În schimb, ucrainenii vor putea circula fără vize în Republica Moldova.

Reclame