Ordinul Premierului Filip: în fiecare sat din Moldova să se construiască câte un bloc cu 10 etaje! Vezi ce spun primarii

wrfrew.jpg

În urma ultimei ședinte de Guvern, Premierul Filip a cerut Ministerului Construcțiilor să se construiască câte o clădire cu zece etaje în fiecare sat din Moldova. 

„Lumea pleacă din țară. În special se duc tinerii pentru că n-au o locuință proprie. De aceea trebuie să întreprindem ceva ca să-i menținem aici, la noi acasă. Ca o primă soluție la problemă propun să începem a construi blocuri locative la sate, să oferim tinerilor apartamente la locul de baștină. Dat fiind că în Chișinău nu mai avem locuri de constructii, iar terenurile costă foarte scump, hai să construim în sate. Acolo va fi mult mai ieftin”, a declarat Premierul Filip.

Toți membrii cabinetului de miniștri au fost de acord cu Pavel Filip, de aceea la următoarea ședință a guvernului au fost invitați 100 de primari din 100 de sate pentru a vedea ce spun Autoritățile Publice Locale. 92 de primari din cei 100 au fost de acord ca proiectul să fie implimentat cu bani europeni.

Problema este că partidele de opoziție se opun. Renato Usatâi și Maia Sandu spun că unde s-a mai văzut blocuri în sate? În localitățile rurale din Moldova trebuie să fie numai case pe pământ.

Reclame