Maia Sandu: 10 PASi cum să ne ferim de caniculă!

tg4w3.jpg

Vremea de afară devine tot mai fierbinte. Cetățenii Republicii Moldova cu greu fac față caniculei. În acest sens, politicienii au sărit în ajutorul poporului, deși nu toți, doar o parte din ei. Maia Sandu și partidul PAS propun 10 soluții cum să ne ferim de caniculă. ATENȚIE!

1. Să stăm la umbră! Conform expertizei făcute de partidul PAS, la umbră este mai răcoare decât la soare. De aceea acest sfat vă poate fi foarte util.

2. Să bem mai mult. De dorit mai multă apă, însă dacă nu aveți apă puteți bea orice substanță lichidă. Contează să nu vă deshidratați, declară convinsă Maia Sandu.

3. Să purtam ochelari de soare. Luminozitatea puternică ne poate afecta negativ ochii, de aceea trebuie să ne protejăm de razele ultraviolete pe care Plahotniuc le aduce de la Soare pe planeta Pamânt!

4. Să mâncăm activ înghețată. Partidul PAS a demonstrat – consumul execesiv de înghețată influențează pozitiv din punct de vedere termic activitatea orgenelor interne.

5. Să evităm spațiile aglomerate. Spre exemplu, Maia Sandu recomandă să călătorim cu taxiul în timpul verii,  și mai puțin cu rutiera deoarece în transportul public e prea cald, prea multă lume și pute a sudoare.

6. Să mergem la bazin regulat. Dacă ne este foarte cald trebuie să ne băgăm în apă și atunci ne va fi mai bine, constată studiul PAS.

7. Să nu ieșim afară ziua. Dacă e vară, dacă e soare înseamnă ca ziua e cald afară. De aceea mai bine să stam în casă. Noaptea putem ieși afară nici un pericol.

8. Să ne instalăm condiționere. Datorită că suntem deja în secolul XXI ne putem bucura de inovațiile tehnico-știintifice moderne, printre care și condiționerul. Maia Sandu a declarat în conferința sa de azi că ea însăși se folosește această metodă revoluționară.

9. Să purtam pălărie. Razele solare atacă cel mai puternic capul, de aceea este bine să avem grijă de capul nostru. Recomandarea cea mai pragmatică este să-l acoperim cu o pălarie, care se poate procura ușor de la Piața Centrală.

10. Să ne dotăm cu termometre. Ca să știm sigur dacă este caniculă sau nu, este imperativ să avem un termometru la care sa ne uităm frecvent. Fără un termometru e greu în ziua de azi, încheie Maia Sandu – Apăratoarea Moldovei de Căldură. Amin!

 

Reclame