Nu ai bani pentru a merge la mare? Ilan Shor te plătește dacă mergi să te odihnești cu familia la „Lacul Orhei”

gte5

Pe data de 1 iulie anul curent la Orhei s-a deschis cel mai mare lac cu apă sărată din Republica Moldova. O mini mare am putea spune. La deschiderea Lacului Orhei au participat circa 20 000 de orheieni și chiar locuitori ai municipiului Bălți. Lacul Orhei este al doilea ca mărime din Moldova și primul lac umplut cu apă de mare!

Ilan Shor, primarul Orheiului, pentru a atrage turiștii în orașul pe care-l conduce a anunțat că achită cu 150 de lei ziua tuturor care aleg să facă plajă la Orhei!

hgre

Lacul Orhei a fost secat complet în luna mai a acestui an și curățit de nămol. Fundul lacului a fost acoperit cu nisip și prundiș, iar ulterior a fost umplut cu apă din Marea Neagră. Pești și alte vețuitoare martime de asemenea au fost aduse din Marea Neagră. Circa 1 000 000 tone de apă din mare au fost transportate de 100 de cisterne zilnic timp de 2 luni de zile.

Lacul dispune de două plaje amenajate cu 100 de șezlonguri, bănci, apeduct și cabine de duș. Plajele au fost amenajate cu peste 6 tone de nisip alb, de cea mai înaltă calitate.

ht5e.jpg

Totodată, zona lacului a fost extinsă, fiind amenajată o alee cu felinare, pergol, bănci, flori, arbori și arbuști.

Deci dacă n-ai bani pentru a merge la mare, du-te cu familia la Lacul din Orhei și mai primești încă 150 de lei de buzunar pentru aceasta! Ilan Shor spune că astfel vrea să atragă cât mai mulți turiști în Orhei. Iar de bani, nu-și face griji, edilul spune că acei 150 de lei oricum vor fi cheltuiți pe apă, bere sau înghețată. Deci tot în bugetul primăriei vor ajunge.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Nu ai bani pentru a merge la mare? Ilan Shor te plătește dacă mergi să te odihnești cu familia la „Lacul Orhei”&8221;

Comentariile nu sunt permise.