Mii de turiști din Ucraina și România dau buzna în Republica Moldova: Anul ăsta am decis să ne odihnim la Orhei!

tg54

Ne-am deprins pînă acum că mdolovenii pleacă în fiecare vară la mare în România sau în Ucraina pe malul Mării Negre. Timpurile s-au schimbat! Din 2018 deja românii și ucrainenii dau buzna să se odihnească în Republica Moldova. 

Vestea că la Orhei s-a deschis cel mai mare lac cu apă sărată din Republica Moldova a trecut hotarele țării. Mii de turiști din Ucraina și România au făcut coadă la vamă să intre în țara noastră.

„Anul ăsta am decis să venim la odihnă la voi, în Republica Moldova! Ne-am plictisit an de an să mergem la mare pe litoralul nostru, vrem ceva nou! Am citit pe internet că la voi în țară s-a construit un lac modern, cu apă și pești aduși din Marea Neagră de către Ilan Shor. Chiar a fost amenajată și o plajă artificială ca prin Dubai. Suntem nerăbdători să ajungem la Orhei să vedem minunea” – a declarat un turist român, care statea în rând la Vama Leușeni.

hgre
Lacul Orhei, reamenajat

Primarul Ilan Shor a declarat ieri pentru TV8, ca să atragă turiștii străini în orașul pe care-l conduce, a anunțat că achită 150 de lei / zi tuturor care vor alege să facă plajă pe malul lacului Orhei.

Reclame