Moldova va mai avea un port maritim! După Giurgiulești, Plahotniuc construiește un port la Grozești!

ff4w

Republica Moldova va avea în curând un nou port maritim! După portul de la Giurgiulești, prin intermediul căruia Moldova transportă mărfuri cu vaporul oriunde în lume, Plahotniuc a decis să construiască un port asemănător în satul său de baștină, Grozești, raionul Nisporeni. Satul este așezat pe malul râului Prut. Plahotniuc are planuri mari și spune că de la Grozești vor ajunge în cel mult un an nave de croazieră de dimensiuni medii!

La Grozești deja s-a deschis un șantier de lucru. Un canal de 700 de metri a fost săpat de-a lungul satului, pentru a adăposti viitoarele nave de transportat mărfuri și de croazieră. De la Portul Grozești la Dunăre, sunt circa 200 de km pe râul Prut. Iar de la Giurgiulești, pe Dunăre, cu corabia poți ajunge până în inima Europei sau în Marea Neagră și de acolo oriunde în lume.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, dar și lidera PAS, Maia Sandu, au declarat într-o conferință de presă comună că Plahotniuc deja a desenat viitoarele circumscripții electorale. El va candida pe circumscripția Nisporeni, de asta acum face acolo investiții mari și construiește Portul Grozești, pentru ca să obțină încrederea oamenilor și în ultimă instanță, voturi.

Oamenilor însă nu le pasă de ceea ce spune Maia Sandu și Andrei Năstase, fiind foarte bucuroși că raionul Nisporeni va avea port maritim pe râul Prut.

Spre comparație, portul Giurgiulești aduce anual circa 500 000 000 de lei în bugetul de stat. Expertul economic, Sergiu Tofilat, a declarat că Portul Grozești va aduce în bugetul de stat mai puțini bani, circa 200 000 000 lei anual, dat fiind faptul că se află mai la nord pe râul Prut, față de Portul Giurgiulești, care se află mai la sud, pe râul Dunăre.

Reclame