Maia Sandu propune ca membrii comunității LGBT să fie scutiți de taxe și impozite: Trebuie să protejăm minoritățile sexuale din Republica Moldova!

frg43ey.jpg

În vâltoarea inițiativei privind modificarea sistemului electoral, Maia Sandu, lidera PAS, propune Parlamentului Republicii Moldova un nou proiect de lege. Maia Sandu vrea ca minoritățile sexuale din țara noastră să nu plătească impozite sau alte taxe, după exemplul bisercii. Lidera PAS și-a argumentat ideea că și așa sunt puțini homosexuali și lesbiene și trebuie ca statul să-i protejeze.

Proiectul de lege va fi înregistrat azi pe ordinea de zi a Parlamentului de către fracțiunea PLDM. Maria Ciobanu, deputat PLDM a declarat că împreună cu Tudor Deliu și Vadim Pistrinciuc sunt gata să-și pună semnătura pe proiectul dat de lege.

„După cum știți, biserica și preoții în Moldova nu plătesc impozite, de ce minoritățile sexuale să le plătească? Statul are obligațiunea de a proteja minoritățile sexuale. Noi trebuie să fim alături de comunitatea LGBT. Știu că este un proiect de lege îndrăzneț, iar majoritatea parlamentară controlată de Plahotniuc ne va pune piedici, dar noi suntem gata să mergem cu acest proiect de lege până în pânzele albe. Nu impozetelor pentru LGBT!”, a declarat Maia Sandu în fața presei independente.

Dacă va fi votat, Moldova va deveni prima țară din lume în care membrii LGB nu vor plăti taxe și impozite. Amintim că în campania electorală, comunitatea de homosexuali s-a mobilizat și a susținu-o pe Maia Sandu.

Reclame