Maia Sandu dă în judecată un țăran din satul Maiovca, raionul Ocnița: Și-a numit iapa cu numele meu!

hter.jpg

Caz ieșit din comun pentru Republica Moldova. Fiind la nordul Moldovei, la întâlniri cu cetățenii, Maia Sandu a aflat cu stupoare că Feodor Bounegru din satul Maiovca, raionul Ocnița, are mai multe animale în gospodărie, printre care și o iapă, pe care o cheamă… Maia!

„Eram în centrul satului, discutam cu oamenii, când aud – hai Maia, ște Maia, trrr Maia. Zic, cine-și permite să-mi profaneze în așa hal numele. Și-l văd pe moșul cu iapa. M-am apropiat și l-am întrebat de ce și-a numit calul cu numele Maia. Moșul mi-a răspuns că așa l-a cumpărat, cu acest nume, dar mie îmi vine greu să cred. Mai degrabă vrea să-și bată joc de mine. Așa că l-am acționat în judecată. Nu are decât să-mi plătească daune morale și să-și schimbe numele iepei”, a spus Maia Sandu ofticată.

Pentru a face lumină în acest caz, am mers la moș Feodor. L-am găsit și l-am întrebat de ce și-a numit iapa cu același nume ca Maia Sandu, lidera PAS.

„Măi copchii, eu nici nu știam cine-i fătuca asta. Eu am iapa asta de 12 ani, așa am cumpărat-o de la cumătru Grișa. Noi trăim în Maiovca, aici cam toate animalele au nume asemănătoare cu Maia. Nu știam eu că este așa o fată Maia Sandu. Să mă de-a în judecată, treaba ei. Dumnezeu e mare și le vede pe toate. Una mă bucură, că iata mea, Maiușca mea, e cuminte și bunișoară, nu ca Maia Sandu a voastră”, a spus mâhnit moș Feodor.

Lidera PAS, Maia Sandu, a cerut un prejudiciu moral de la moș Feodor de 100 000 lei.

Reclame