Plahotniuc din SUA: studenții moldoveni vor putea merge vara în America, prin programul Work and Travel, fără intermediul Ambasadei!

Plahotniuc
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, se află în perioada 10-12 iulie 2017 într-o vizită în Statele Unite ale Americii, la New York. De acolo, Plahotniuc a transmis prima veste bună pentru moldoveni, în special pentru studenți. La rugămintea lui personală, SUA facilitează programul Work and Travel pentru studenții originari din Republica Moldova.

Astfel, vor fi scoase două precondiții care până acum erau de bază: cunoașterea limbii engleze și interviul de la Ambasada SUA de la Chișinău. Dacă plecarea se va efectua în grup, atunci este necesar ca doar un student din respectivul grup să cunoască limba engleză. Iar interviul de la Ambasadă va fi eliminat.

Plahotniuc a inițiat și discuții cu Congresul American și despre moldovenii care deja sunt stabiliți în America. Liderul PDM a rugat ca acestora să le fie acordat permisul de ședere, dacă ei locuiesc peste ocean mai mult de 5 ani de zile.

Inițiativa lui Plahotniuc a fost salutată de congresmenii americani, care au numai cuvinte de laudă despre diaspora moldovenească din SUA.

După cum informează serviciul de presă al PDM, Plahotniuc va avea și o întâlnire cu diaspora moldovenească. Evenimentul urmează a fi organizat de Președintele diasporei moldovenești din America de Nord, Jăka Banditu’.

Reclame